Virtueel racen

Laatst was ik samen met mijn partner naar zijn bedrijfsfeestje geweest. Het bedrijf bestond 30 jaar en het werd grootst aangepakt. Er waren verschillende activiteiten georganiseerd waaronder een virtuele race simulator.

Een race simulator is een racestoel met een stuur waar je in kunt zitten zoals bij een echte racewagen. Je kunt namelijk ook koppelen en gas geven of remmen met de bijbehorende pedalen. Voor je zie je een groot scherm waar het race spel wordt afgespeeld. Normaal speel je op deze manier het spel en zie je jezelf op het scherm tegen andere tegenstanders racen. Alleen nu kreeg ik een Virtual Reality bril op. Wat was dit een fantastische race ervaring! Door het 3D beeld leek het net alsof ik echt in het spel zat. Dankzij de bril kon ik ook om mijn heen kijken. Zo kon ik mijn tegenstander zien uit mijn raam als ik langs hem reed. Ik voelde me net Max Verstappen daar op het feestje.

Het gevoel wat ik kreeg tijdens het racen is te vergelijken alsof je echt aan het racen bent in een race auto op het circuit. Het voelde aan alsof ik een snelheidsmonster was, terwijl ik in de werkelijkheid op 1 plek zit. Natuurlijk kost het bakken met geld en ruimte om zelf een virtuele race simulator in huis aan te schaffen. Echter, een race simulator huren is zeker een goed alternatief en zeer vermakelijk voor gasten als je een verjaardag of bedrijfsfeestje organiseert.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *