Speedropes

De wereld om ons heen is aan het veranderen. Behalve technologische ontwikkelingen, leeft de huidige maatschappij in een wereld waarin alles strak georganiseerd is. Men heeft volle agenda’s en alles moet snel.

 

Ondanks het gehaaste leven, heeft men het besef dat het lichaam in beweging dient te blijven voor een goed uithoudingsvermogen. Men wil hier tijd aan besteden, maar snelheid moet er in zitten. Daarbij komt men uit op crossfit.

Crossfit is een snelle sport, waarbij het gehele lichaam aan bod komt. Een van de onderdelen is touwtjespringen met een speedrope. Lichaam en geest racen zich in de rondte met deze speedropes. Het is een race tegen de klok, een race tegen het fysiek en een race tegen het mentale om deze speedropes zo snel mogelijk rond te laten gaan in een zo kort mogelijke tijd.

Om deze race met de speedrope nog uitdagender te maken, bestaan de zogenaamde Double Unders en Triple Unders, waar de speedrope meerdere malen terwijl gesproken wordt, gedraaid is.

Speedropes zijn er in verschillende kleuren, en verchillende type grips. Ook maakt het een verschil of de speedropes gelagerd zijn. Mocht een speedrope lagers hebben, kunnen de double unders makkelijk gemaakt worden, wat maakt dat de fysieke race met de speedrope iets soepeler verloopt.

 

Wil jij deze race met de speedrope ook aangaan? Ga dan snel naar de site startmetcrossfit.nl en scoor jouw snelle speedrope. Je hebt de keus om te gaan voor het instapmodel of voor de speedrope voor de gevordere crossfitter. Voor ieder wat wils! Speedrope snel naar www.startmetcrossfit.nl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *